Kunstenaar Dennis Glorie Art Expositie

Biography

Dennis (1972) groeit op in een kunstzinnige omgeving. Hij tekent vanaf het moment dat hij een potlood vast kan houden om deze nooit meer los te willen laten. Zo tekent hij op zijn zevende jaar zijn eerste strip, hetgeen in de opvolgende jaren leidt tot de creatie van een complete reeks. Tekenen vanuit fantasie is zijn wereldje en dit zal zo blijven.

Enige tijd later ontdekt Dennis verf en penselen. Hij tekent en schildert vanuit inspiratie en wat hij om zich heen ziet, kunst heeft al snel zijn interesse. Na de havo en een rebelse periode met graffiti en street art volgt hij een opleiding aan het Grafisch Lyceum Amsterdam. Met grafisch ontwerpen als basis, staat bij aanvang van de studie al vast dat de afstudeer richting: visualisatie, illustratie en kunst zal gaan worden.

De opleiding succesvol afgerond te hebben resulteert in een aanstelling als illustrator en ontwerper bij "M- Design" (ID&T), waar Dennis na drie creatieve jaren besluit zijn eigen ontwerpbureau genaamd: "DGID" te starten. Vanuit deze reclamestudio brengt hij toonaangevende designs en illustraties tot stand. Daarnaast blijft hij druk bezig met het voortzetten en verfijnen van zijn schilderstijl die hij op het Lyceum te Amsterdam heeft bedacht. Zo worden vanuit zijn reclamestudio tijdens de uitvoering als illustrator en grafisch ontwerper regelmatig schilderijen verkocht.

De kunst van Dennis is gebaseerd op alle facetten van het leven. Emotie, de natuur en futuristische concepten blijven favoriete onderwerpen. Daarnaast is er een sterke fascinatie voor symboliek en mystiek, deze abstracte wereld blijkt dan ook een uitstekende en terugkerende bron van inspiratie voor veel van zijn schilderijen.

Dennis zet zijn eigen ontwikkelde schilderstijl vastberaden voort. Deze wordt uitgevoerd in felle kleuren, regelmatig met complementaire kleurkeuze en altijd met strakke zwarte contouren. Kunstenaars als Pablo Picasso en Keith Haring stimuleren zijn passie. Met een enorme drang om te produceren blijft Dennis vastberaden bezig zijn eigen kunststijl door te ontwikkelen, constant op zoek naar inspiratie voor een nieuw schilderij. Zijn kunst is mede herkenbaar aan de opvallend krachtige kleur composities. Naast het gebruik van symboliek bevat vrijwel elk schilderij of tekening een diepere boodschap of statement."I do not come to fight flesh and bone, but spiritual wickedness in low and high places".
- Robert Nesta Marley

"I have more respect for a man who lets me know where he stands, even though he is wrong, than the one that comes up like an angel and is nothing but a devil".
- Public Enemy

"Only when the last tree has died, when the last river has been poisoned and the last fish has been caught, then man will realize he cannot eat money".
- Cree Indian

"Grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to know the difference".
- Reinhold Niebuhr

"Knowledge becomes wisdom through conscious experience".
- Ashavan